Adventi ablakok nyílnak megyeszerte

Megosztás

Advent időszakában élő adventi kalendárium ablakok nyílnak az ország számos településén. A kezdeményezés lényege, hogy december 1-je és 24-e között minden nap más háznál díszítenek fel az ott lakók egy ablakot úgy, hogy az ünnepi díszek mellett szerepeljen az aznapi dátumot jelző szám is. Persze a már bekapcsolódó ablakok díszei az adventi időszak végéig minden nap kigyúlnak.

Szolnok megyében is egyre több település csatlakozik ehhez a közösségi élményhez. Idén Tiszajenő, Kisújszállás, Tiszatenyő, Jásztelek, Zagyvarékas, Jászberény Cserkeszőlő és Tiszaföldvár biztosan kinyitja mesés ablakait.

A helyi szervezők minden reggel Facebookon teszik közzé, hogy az újonnan kinyíló ablak melyik utcában található. Az ablakok díszítői pedig sok esetben egy kis aprósággal vendégelik meg az odalátogatókat.

Egyes településeken játékot is szerveznek az adventi ablakhoz kapcsolódóan: ez esetben mindvégig titokban marad, hogy melyik utcában található az aznapi ablak és a lelkes csapatoknak önállóan kell felfedezniük.

Ha az Ön környezetében nincs ilyen szokás, akkor vegye a kezébe az irányítást, és kezdje el a szervezést; még nem késő!

Kapcsolódó cikkek